Als je op het woord ‘dieet’ zoekt in Google, krijg je ruim 8 miljoen resultaten. Overal kun je diëten vinden en het ene dieet is nog mooier dan het andere. Ze beloven allemaal fantastische resultaten, maar helaas is de realiteit vaak anders.

Van het weekend was ik op een Body & mind evenement waar ik een lezing gaf over mijn boek “Waarom je dik en ziek wordt van diëten” en daar kwam ik iemand tegen die ik jaren geleden had ontmoet bij een sportschool. Ze deed toen mee aan een afslankprogramma dat ik op het gebied van voeding mocht begeleiden. Ze had heel goede resultaten. Ze voelde zich topfit en was vastbesloten om door te gaan met haar nieuwe gezonde manier van leven. Nu jaren later, doet ze weer mee aan een afslankprogramma bij een andere sportschool. En ze bevestigde wat ik al jaren weet en dat is dat het in deze maatschappij nog niet heel makkelijk is om een gezond leefpatroon vast te houden. En dat heeft meerdere oorzaken. Zo zien de meeste mensen eten als iets gezelligs en ben je al snel niet zo gezellig meer als je lekkere hapjes en drankjes laat staan. Als je op een verjaardag zit en er wordt je gebak aangeboden, dan wordt het meestal niet gewaardeerd als je dat afslaat. ‘Doe niet zo ongezellig’, is wat je dan vaak te horen krijgt. Verder is het nogal lastig om gezond en voedzaam eten te vinden in de supermarkt. De meeste producten barsten van de suiker, zout en andere toevoegingen waar ons lichaam niet heel blij van wordt en de voedingsstoffen die we nodig hebben, die zijn er dan vaak weer uitgehaald. Een mooi voorbeeld hierin is vruchtensap, dat is ingedikt om zo goedkoop te kunnen vervoeren en dan vervolgens weer is aangevuld met water en de vitamines die bij het kookproces verloren zijn gegaan, worden er dan in synthetische vorm weer aan toegevoegd. Helaas kan ons lichaam daar dan niet zoveel meer mee. En zo zijn er heel veel meer productieprocessen, waardoor de voedzaamheid van ons eten verdwijnt. En dan heb ik het nog niet gehad over de verslavende stofjes die worden toegevoegd aan ons voedsel. Al met al nog niet zo makkelijk om gezond en fit te blijven.

Afslanken is niet moeilijk, slank blijven vaak wel

Afvallen vinden mensen meestal niet zo moeilijk. Er komt een moment dat je zo baalt van het cijfer op de weegschaal, dat je besluit dat het tijd is om af te vallen. Op dat moment ga je op zoek naar een geschikt dieet en dan ga je aan de slag. Je bent gemotiveerd en gaat ervoor. Het lukt dan ook vaak wel om de nodige kilo’s te verliezen en dat motiveert weer om verder te gaan. Na een tijdje komt de klad erin, omdat er teveel feestjes en verjaardagen voorbij komen of omdat je op een plateau bent aangekomen, waarop je lichaam nog weigert om verder te gaan.

Soms lukt het ook wel om je streefgewicht te bereiken en dan ga je weer terug naar je oude voedingspatroon, soms met wat kleine aanpassingen. Na verloop van tijd zie je dat de kilo’s er weer aanvliegen en voor je het weet, zit je weer op je oude gewicht en het vervelende is dan, dat het je niet meer lukt om aan een dieet te beginnen. Het staat je tegen en je kunt je er gewoon niet toe zetten. Steeds als je het weer probeert, dan moet je aan het einde van de dag constateren dat het weer niet gelukt is. Herkenbaar?

Dit is niet zo gek. Je hebt jarenlang een bepaald leefpatroon gehad en hoewel je prima in staat bent om bewuste patronen met wat wilskracht te veranderen, zijn er heel veel onbewuste patronen, die je niet zo even onder controle krijgt met wilskracht. Wist je dat 99,9999999% van alles wat je doet voortkomt uit onbewuste patronen? Snap je dan ook dat er heel veel is dat je niet met wilskracht kunt oplossen? En dat is precies de reden dat je in een cirkeltje blijft rondlopen als het gaat om afslanken en gezond leven.

Coaching

Om mensen te helpen deze cirkel te doorbreken, heb ik besloten om weer te gaan coachen. De afgelopen jaren heb ik me voornamelijk gericht op het schrijven van mijn boek en het ontwikkelen van programma’s om mensen te helpen bij het vinden van een gezonde manier van leven die bij ze past. En dat gaat heel goed. De mensen die ik mag begeleiden hebben fantastische resultaten en mijn boek is een handige reminder waarin alles is beschreven wat je nodig hebt om zelfstandig gezond en slank door het leven te gaan. Toch zijn er ook veel mensen die hulp nodig hebben met het doorbreken van de onbewuste patronen en voor die mensen biedt ik 1 op 1 coaching aan. En het mooie is dat het face to face kan en via Skype als je wat verder van me vandaan woont. Telefonisch is ook mogelijk, mocht je geen Skype hebben.

Als je aanvullend verzekerd bent, kun je ook (een deel) vergoed krijgen van je zorgverzekeraar. We kunnen de sessies zo plannen, dat het precies in je pakket past, waardoor het je uiteindelijk niets kost. Hoe cool is dat?

Wil je nu eindelijk de cirkel doorbreken en gezond en fit door het leven gaan? Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact met me op. Dat kan via 0625093274 of linda@slimlin.nl

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This