Varkenshaasje_gevuldAls je omgeving net als jij bezig is met gezonde voeding, dan krijg je de meest leuke en lekkere recepten toegestuurd. Zo ook vorige week, toen de BikiniFit Challenge net van start was gegaan. En dit recept is bijzonder lekker! Het is wel wat bewerkelijk, dus kies een dag uit waarop je de tijd hebt om het te maken.

In dit recept wordt veel olijfolie gebruikt. Olijfolie is heel gezond, het is een plantaardige olie, die goed door je lichaam wordt opgenomen. Zelf gebruik ik olijfolie ook als ik een droge huid heb, dat werkt duizend keer beter dan alle chemische smeerseltjes die je bij de drogist kunt kopen. Olijfolie is een van de weinige plantaardige oliën die nog verkregen wordt door persing in plaats van verhitting of een chemisch proces. Op die manier blijven de voedingsstoffen in deze rijke olie behouden.

Wat zit erin?

Voor 2 personen:
400 gram Italiaanse groenten
2 eetlepels Italiaanse kruiden
1 eetlepel tapenade van groene olijven
1 varkenshaasje
4 groene asperges
1 handje spinazie
8 zongedroogde tomaatjes
100 gram geraspte Parmezaankaas
70 ml olijfolie + 2 eetlepel olijfolie
2 eetlepels roomboter

Hoe maak je het?

Wel de Italiaanse kruiden in 1 eetlepel heet water. Laat afkoelen en als het afgekoeld is, meng dan met de olijventapenade en de 70 ml olijfolie. Breng op smaak met versgemalen peper en Keltisch zeezout.

Kook de asperges beetgaar in een grote pan water met Keltisch zeezout. Schep de asperges uit de pan en laat afkoelen in ijskoud water. Laat het water op het vuur zachtjes doorkoken.

Snijd de varkenshaas zo open dat je een mooie grote dunne plak krijgt. Vul de plak op met afgekoelde asperges en leg er de spinazie en zongedroogde tomaatjes op. Strooi de parmezaankaas eroverheen. Rol op tot een lange worst in temperatuurbestendige plasticfolie. Pocheer de worst 10 minuten in het water van je asperges. Verwijder het folie en bestrooi met peper en Keltisch zeezout.

Verhit de boter en 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin het vlees rondom mooi bruin. Roerbak tegelijkertijd de groenten beetgaar in een eetlepel olijfolie. Snijd het vlees in mooie plakken en serveer met de groenten. Sprenkel de dressing over de groenten.

Met dank aan Patrick Wulz
Translate »

Pin It on Pinterest

Share This