Dit gerecht heb ik ooit gegeten bij vrienden die van origine uit Tsjechië komen. Ik weet niet of het daarvandaan komt, maar het is onwijs lekker en voedzaam.

Wat zit erin?

1 rode paprika
¼ courgette
¼ aubergine
100 gram champignons
½ ui
½ kopje bruine rijst
1 eetlepel olijfolie
500 gram gezeefde tomaten
Keltisch zeezout en versgemalen 4 seizoenenpeper

Hoe maak je het?

Snijd het steeltje uit de paprika en maak leeg (er is dus een klein gaatje bovenin). Snijd de courgette, aubergine en champignons in kleine stukjes. Snipper de ui. Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg de courgette en aubergine toe en bak 3 minuten mee. Voeg de champignons toe en roerbak het geheel gedurende 5 minuten. Breng op smaak met versgemalen peper. Voeg de ongekookte rijst toe en roer door elkaar. Voeg een scheutje van de gezeefde tomaten toe en roer goed door. Vul de paprika met dit mengsel met een dessertlepeltje. Doe de rest van de gezeefde tomaten in een kookpan en voeg een kopje water toe. Leg hierin de paprika. Als je vulling over hebt, doe dat dan ook in de pan. Laat ongeveer 45 minuten pruttelen op een zacht vuur tot de rijst gaar is.

Eventueel kun je er wat (zoete) aardappel bij koken, dat is heerlijk bij dit gerecht.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This