Gevulde aubergine met quinoa

Een voedzame & lekker gerecht waar je slank bij blijft

Porties

2

Klaar in:

40 minuten

Kcal:

381

Kosten:

€ 1,85p.p

 
Introductie

Over dit recept

Recept van Voedzaam en snel

Als je wilt afvallen, dan is quinoa je beste vriend. Quinoa is rijk aan eiwitten, vitamines en mineralen. Naast het feit dat het heel erg voedzaam is, vult het goed en bevat nauwelijks kcal. Met recht dus je beste vriend, als je bezig bent met afslanken. Van quinoa wordt gezegd dat het metabole processen in spiercellen en hersenen faciliteert. Quinoa bevat veel vitamine B, C en E, alsmede alle 9 essentiële aminozuren.

Geschikt voor:

SlimLin, Vegetarisch, Vegan

Allergenen:

 

Wat zit erin?
  • 2 stuks aubergines, doormidden gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie ­
  • 130 gram quinoa ­
  • 200 ml water ­
  • 0,5 stuks rode ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijgesneden
  • 2 takjes verse munt, blaadjes fijngesneden
  • 100 gram cherry tomaatjes, doormidden gesneden
  • 1 theelepel kaneel
  • 0,5 theelepel komijnzaad
  • 0,5 theelepel peper
  • Keltisch zeezout naar smaak

Voedingswaarden

Aubergine is afkomstig van de nachtschade familie en is rauw niet eetbaar. Het is belangrijk dat je ze goed bakt. Als je de aubergines onvoldoende gaart, is hij taai, zet hem dan nog even terug in de oven, totdat ze goed zacht zijn. Aubergines hebben van zichzelf niet veel smaak, maar nemen als een spons de smaken op van alles wat je eraan toevoegt. Aubergines bevatten veel mineralen zoals kalium, koper, magnesium en mangaan. Daarnaast bevat aubergine foliumzuur, vitamine C en K.

  • Eiwit 12% 12%
  • Koolhydraten 57% 57%
  • Vet 31% 31%

Hoe maak je het?

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2

Lepel ¾ van het vruchtvlees van de aubergines uit de schil, snijd het vruchtvlees vervolgens in stukjes Leg de auberginehelften in een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie en plaats ze voor 25 minuten in de oven, totdat ze gaar en zacht zijn.

Stap 3

Maak ondertussen de vulling: spoel de quinoa af en kook het met het water in ongeveer 10 minuten gaar, totdat al het water is opgenomen.

Stap 4

Bak de blokjes aubergine met een beetje olijfolie zacht, voeg de ui en de knoflook toe en bak dit even mee, voeg daarna de tomaatjes toe en bak dit nog een paar minuten. Roer de kaneel, het komijnzaad, de peper en het Keltisch zeezout door de quinoa en voeg ook de munt en de blokjes aubergine toe, schep alles goed door elkaar.

Stap 5

Vul de halve aubergines met het mengsel en serveer ze direct.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This