fish and vegetable cooked in paper

Dit recept kun je hier en daar aanpassen, als het gaat om de hoeveelheid groenten en de soort groenten die je gebruikt. Als je bijvoorbeeld niet van peultjes houdt, kun je ook sperzieboontjes gebruiken of sugar snaps. Je kunt er ook meer (verschillende soorten) groenten in doen, zolang je pakketje nog maar dicht kan en je ervoor zorgt dat de groenten een beetje zijn voorgekookt. De zalm heeft namelijk maar heel eventjes nodig om te garen en dan is het wel fijn als de groenten al voldoende gaar zijn.

In basis is dit recept bedoeld om te stomen, maar je kunt het eventueel ook in de oven bereiden, als je geen mogelijkheden hebt om je gerechtje te stomen. Mocht het nog onvoldoende zijn, kun je het gerecht aanvullen met quinoa, rijst of een verse salade.

Wat zit erin?

1 dessertlepel olijfolie
½ eetlepel basilicumpesto (zonder kaas en enge toevoegingen)
50 gram peultjes, schoongemaakt
5 cherry tomaatjes, gehalveerd
75 gram waspeen, in plakjes
125 gram zalmfilet
Optioneel: citroensap naar smaak & peterselie

Hoe maak je het?

Breng in een ruime pan water met zout aan de kook en kook de peultjes en de worteltjes in circa 3 beetgaar. Giet ze af en laat ze uitlekken. Bestrijk een stukje aluminiumfolie met olie en leg de vis erop. Bestrijk de vis met de pesto en bestrooi met versgemalen peper en Keltisch zeezout naar smaak. Verdeel de groenten erover, besprenkel eventueel nog met wat citroensap (vind ik erg lekker) en vouw het folie dicht.

Zet de pakketjes in het stoomapparaat en stoom ca 10 minuten. Als je geen stomer hebt, kun je ook in een grote pan met een laagje kokend water een stoommandje of stoombloem plaatsen en het vispakketje daarop plaatsen. Ander alternatief is in de oven op 180 graden Celsius.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This