reestoofJa ja, ik vind het ook zielig voor bambi. Echt, als ex veganist vind ik het nog altijd vervelend dat dieren sterven om vlees te kunnen eten, toch hoort het bij het leven en de natuur. Het mooie van wild is dat je het dan niet over biologisch vlees hoeft te hebben. Wild is gewoon puur natuur. Het enige waar je je zorgen over hoeft te maken is of er nog een kogeltje in zit. Een verademing in een wereld waarin de voedingsmiddelenindustrie ons maar wat graag voor het lapje houdt, om zo veel mogelijk geld te verdienen.

Vlees van wild is van nature magerder dan dat van vee. Dit vlees bevat veel belangrijke vitamines en mineralen en is in het bijzonder zeer rijk aan ijzer. Als je wat last hebt van vermoeidheid in het najaar, kan het eten van wild helpen je weer beter te voelen.

Wat heb je nodig?

1 kg ree vlees in blokjes
30 gram reuzel of roomboter
2 grote uien, gesnipperd
1 teentje knoflook
1/2 fles rode wijn
1 takje tijm
1 blaadje laurier
Peper en Keltisch zeezout naar smaak

Hoe maak je het?

Kruid het vlees met peper en fijngemalen Keltisch zeezout. Smelt de reuzel of roomboter in een bakpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Doe het vlees in een stoofpan. Fruit de ui in het achtergebleven vet tot deze glazig ziet, voeg de knoflook toe en bak nog even mee. Voeg dit mengsel toe aan je vlees, inclusief bakvet. Voeg een halve liter rode wijn op kamertemperatuur toe en water totdat al het vlees net onder het vocht staat. Voeg de tijm en laurier toe. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag.

Stoof het vlees, liefst op een treefje in ongeveer anderhalf uur gaar. Proef halverwege de saus en breng verder op smaak met peper en Keltisch zeezout.

Tips

Je kunt als je wilt de saus binden door er op het laatst een klontje ijskoude boter door te roeren.

Gestoofde ree is heerlijk met spruitjes.

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This