Gemarineerde rosbief met paksoi & noten
Een heerlijk gerecht met de supergroente paksoi
Porties
3
Klaar in:
45 minuten
Kcal:
330
Kosten:
€ 3,20 p.p
Over dit recept
Recept van een vriendin
Ik heb een vegetarische vriendin die eens per maand een stukje rosbief eet omdat ze daar dan heel veel behoefte aan heeft. Als ze dat gedaan heeft, dan heeft ze weer genoeg energie om de rest van de maand vegetarisch te leven. Dit recept kreeg ik van haar.
Geschikt voor:
SlimLin, Suikervrij
Allergenen:
Noten
- 300 gram rosbief, in reepjes
- 2 stuks Shanghai paksoi, in reepjes
- 1 lenteuitje, in ringetjes
- 1 eetlepel gemengde noten, grof gehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 2 eetlepels honing
- 1 cm gemberwortel, geraspt
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
sap van 1 citroen
Voedingswaarden
Paksoi is van oorsprong een Aziatische groente die bijzonder veel vitamine C bevat. 100 gram van deze groente, levert je al 75% van de aanbevolen dagelijks hoeveelheid (ADH) vitamine C. Van pro-vitamine A is zelfs 148% van de ADH aanwezig. Verder zit er vitamine B5, B6, B11 en K in.
In paksoi zit ook veel calcium. En deze vorm van calcium wordt bijzonder goed door ons lichaam opgenomen. Andere mineralen in paksoi zijn ijzer, mangaan, fosfor, kalium en magnesium.
- Eiwit 16%
- Koolhydraten 21%
- Vet 27%
Hoe maak je het?
Stap 1
Meng olijfolie, Japanse sojasaus, balsamicoazijn, honing, geraspte gemberwortel, olijfolie, fijngehakte knoflook en het citroensap door elkaar en marineer hierin de rosbiefreepjes. Laat tenminste 30 minuten rusten.
Stap 2
Verhit de olie in een wok of grote pan en bak hierin de rosbiefreepjes rondom snel bruin. Schep het vlees uit de pan.
Stap 3
Verhit de wok opnieuw op hoog vuur en roerbak de paksoi, lenteui en nootjes circa 1 minuut. Blus af met een beetje marinade en roer goed door.
Stap 4
Verdeel de paksoi over borden en leg hierop de rosbiefreepjes. Doe de rest van de marinade in de wok en warm even op. Serveer de saus er apart bij.