Dit is een van mijn favoriete salades en maak hem regelmatig. Wel op een vrije dag, want hij is iets bewerkelijker dan een salade met koude ingrediënten.
Wat zit erin?
Voor 4 personen:
4 kipfilets, in repen
2 el olijfolie
3 el sesamolie
2 el Japanse sojasaus
2 el honing
2 teentjes knoflook, in plakjes
1 rode spaanse peper, zonder zaadjes in reepjes
stukje verse gember van 2,5 cm, geraspt
75 ml rodewijnazijn
150 gram jonge bladsla
2 tomaten, in blokjes
1 ui, in ringen
Hoe maak je het?
Maak eerst een marinade van 1 eetlepel sesamolie, de Japanse sojasaus en honing. Leg de kip in een schaal (geen metalen schaal) en schernk de marinade erover. Roer de kip goed door de marinade, dek het geheel af en zet de schaal 30 minuten weg in de koelkast.
Verdeel de sla over 4 borden en doe daaroverheen de tomaat en uienringen.
Verhit in een wok of koekenpan met dikke bodem 1 eetlepel van de olijfolie en 1 eetlepel sesamolie. Roerbak hierin de kip 5 tot 6 minuten tot hij gaar en bruin is. Doe de kip op een bord en doe de rest van de olie, het knoflook, de peper en de gember in de pan en bak alles al schrapend over de bodem in 3 tot 4 minuten tot de knoflook bruin is. Roer de azijn en 5 eetlepels water erdoor en breng het geheel aan de kook.
Verdeel de kip over de 4 borden en giet de dressing erover.