Gele rijstsalade met tauge & pinda’s
Een simpel gerecht met kurkuma
Porties
3
Klaar in:
30 minuten
Kcal:
340
Kosten:
€ 2,30 p.p
Over dit recept
Recept van SlimLin
Met kurkuma kun je je rijst geel maken en kurkuma is nog gezond ook. Het wordt in de Indiase geneeskunde veelvuldig toegepast. Kurkuma lijkt goed preventief te werken tegen kanker en het is ook goed voor je hersenen, je immuunsysteem en helpt het tegen chronische ontstekingen.
Geschikt voor:
SlimLin, Vegetarisch, Vegan
Allergenen:
Pinda’s
200 gram zilvervliesrijst
2 theelepels kurkuma
75 gram sugar snaps
3 bosuitjes, in ringetjes
100 gram taugé, gewassen en gedroogd
1 handje koriander, grof gehakt
75 gram pinda’s, grof gehakt
Voor de dressing
- 1 eetlepel limoensap
- 1 eetlepel honing
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 mespuntje sambal
Voedingswaarden
Koriander is een echte superfood die je overal voor kunt inzetten. Gebruik het veelvuldig als je ervan houdt.
- Eiwit 12%
- Koolhydraten 23%
- Vet 65%
Hoe maak je het?
Stap 1
Kook de rijst 1 deel rijst op 2 delen water met de kurkuma (zo wordt de rijst geel) in ongeveer 10 minuten gaar. Zodra het water is opgenomen, schep je de rijst op een platte schaal om af te koelen.
Stap 2
Blancheer de sugarsnaps 1 minuut en spoel daarna af onder koud stromend water. Snijd in schuine dunnen repen.
Stap 3
Klop een dressing van het limoensap, de honing, olijfolie en sambal.
Stap 4
Meng de rijst met de groenten en de dressing.