Gele rijstsalade met tauge & pinda’s

Een simpel gerecht met kurkuma

Porties

3

Klaar in:

30 minuten

Kcal:

340

Kosten:

€ 2,30 p.p

 
Introductie

Over dit recept

Recept van SlimLin

Met kurkuma kun je je rijst geel maken en kurkuma is nog gezond ook. Het wordt in de Indiase geneeskunde veelvuldig toegepast. Kurkuma lijkt goed preventief te werken tegen kanker en het is ook goed voor je hersenen, je immuunsysteem en helpt het tegen chronische ontstekingen.

Geschikt voor:

SlimLin, Vegetarisch, Vegan

Allergenen:

 Pinda’s

Wat zit erin?
  • 200 gram zilvervliesrijst

  • 2 theelepels kurkuma

  • 75 gram sugar snaps

  • 3 bosuitjes, in ringetjes

  • 100 gram taugé, gewassen en gedroogd

  • 1 handje koriander, grof gehakt

  • 75 gram pinda’s, grof gehakt

Voor de dressing

  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel honing
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 mespuntje sambal

Voedingswaarden

Koriander is een echte superfood die je overal voor kunt inzetten. Gebruik het veelvuldig als je ervan houdt.

  • Eiwit 12% 12%
  • Koolhydraten 23% 23%
  • Vet 65% 65%

Hoe maak je het?

Stap 1

Kook de rijst 1 deel rijst op 2 delen water met de kurkuma (zo wordt de rijst geel) in ongeveer 10 minuten gaar. Zodra het water is opgenomen, schep je de rijst op een platte schaal om af te koelen.

Stap 2

Blancheer de sugarsnaps 1 minuut en spoel daarna af onder koud stromend water. Snijd in schuine dunnen repen.

Stap 3

Klop een dressing van het limoensap, de honing, olijfolie en sambal.

Stap 4

Meng de rijst met de groenten en de dressing.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This