Gehaktballetjes met paksoi
Een supereenvoudige, voedzame & lekkere soep
Porties
4
Klaar in:
30 minuten
Kcal:
304
Kosten:
€ 1,90 p.p
Over dit recept
Recept van Jamie Oliver
Ik vond dit recept in een blaadje bij een afhaalrestaurant. Van origine is het gemaakt van half om half gehakt en Jamie gebruikt melasse in plaats van honing.
Dus mocht je het origineel willen maken, dan moet je die ingrediënten aanhouden.
Geschikt voor:
SlimLin, Koolhydraatarm
Allergenen:
Citrus, gluten
- 500 gram rundergehakt
- 100 gram vers broodkruim van rogge- of speltbrood
- 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 eetlepel versgeraspte gemberwortel
- 1 stuks citroen, alleen de schil geraspt
- 2 theelepel paprikapoeder, gerookt
- 2 eetlepels fijngesneden korianderblad
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel kokosolie
- 800 ml kippenbouillon
- 4 stuks Shanghai paksoi, doormidden gesneden
Voedingswaarden
Paksoi is een heerlijke groente die zich goed laat combineren. Hij wordt veel gebruikt in Aziatische gerechten. De groente bevat veel vitamines en mineralen en is ook lekker als je hem knapperig laat.
- Eiwit 28%
- Koolhydraten 26%
- Vet 46%
Hoe maak je het?
Stap 1
Verhit de oven voor op 200 graden Celsius.
Stap 2
Kneed het gehakt, broodkruim, knoflook, gemberwortel, citroenraps, paprikapoeder, korianderblad en honing met Keltisch zeezout en peper naar smaak, goed door elkaar en draai er 16 balletjes van.
Stap 3
Bak de balletjes rondom bruin in wat kokosolie. Schep ze dan in een ovenschaal en voeg bouillon toe totdat ze voor driekwart onder staan. Zet 15 minuten in de oven.
Stap 4
Verhit ondertussen nog wat kokosolie in de koekenpan waar je de balletjes in hebt gebakken. Bak de paksoi met het snijvlak omlaag een paar minuten in tot ze goudbruin en zacht zijn. Voeg halverwege wat water toe om aanbranden te voorkomen.
Stap 5
Schep de balletjes en de bouillon in kommen, doe de paksoi erbij, maal er verse peper over en serveer.