Gegrilde zalm met asperges
Een heerlijk zomers gerecht voor op de BBQ
Porties
2
Klaar in:
25 minuten
Kcal:
478
Kosten:
€ 4,75 p.p
Over dit recept
Recept van SlimLin
Dit gerecht ontstond per ongeluk toen ik een een gerecht wilde bereiden ten behoeve van een foto. Ik had niet goed gelezen en zag dat ik gerookte zalm nodig had voor het foto gerecht.
De asperges moesten op, dus dan maar een iets ander gerecht en dat werd een feestje.
Ik eet best vaak zalm omdat ik het lekker vind. Ik kies dan wel voor wilde zalm of duurzaam gekweekte zalm.
Geschikt voor:
SlimLin, Pesco-Vegetarisch
Allergenen:
Vis, mosterd, citrus
- 2 stuks zalmfilet
- 100 gram jonge spinazie, gewassen
- 1 stuks ei, hardgekookt
- 2 stuks tomaat, in blokjes
- 1 stuks sjalot, gesnipperd
- 0,5 stuks rode paprika, in blokjes
- 1 eetlepel Belgische mayonaise, zonder suiker
- 0,5 stuks citroen, uitgeperst
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 gram groene asperges
- 1 eetlepel dille, gedroogd
- Keltisch zeezout en versgemalen peper naar smaak
Voedingswaarden
Asperges zijn een absolute supergroente. Zelf hou ik niet zo van de witte variant, maar de groene vind ik heerlijk.
- Eiwit 25%
- Koolhydraten 11%
- Vet 64%
Hoe maak je het?
Stap 1
Maak een salade van de spinazie, tomaat, ui, paprika en ei.
Stap 2
Klop een dressing van de mayonaise, olijfolie, mosterd en het citroensap. Breng op smaak met peper en Keltisch zeezout. Giet de dressing over de salade.
Stap 3
Bestrooi de zalm met Keltisch zeezout en dille.
Stap 4
Grill de zalm en de asperges in een grillpan of op de bbq. Circa 4 minuten aan weerskanten.
Stap 5
Serveer de zalm met de asperges en de salade.