In de meeste wraps die je in de winkel kunt komen, zit een hoop rotzooi die je liever niet in je lichaam stopt. Dit is voor de houdbaarheid enzo. Zelfs de biologische wraps bevatten vaak stoffen die je liever niet binnen krijgt. Gelukkig is het redelijk eenvoudig om zelf wraps te maken en je kunt ze prima in de vriezer bewaren, zodat je geen conserveermiddelen nodig hebt.

Ik vond een goed recept op Healthy vega voor zelfgemaakte wraps. Deze is gemaakt van bloem, ik zelf zou liever voor speltmeel kiezen in plaats van (spelt)bloem. Op die manier heb je een volkoren wrap te pakken, die veel voedzamer is dan de variant gemaakt van bloem. Wat je ook kiest, het volgende recept is heerlijk fris en smaakt naar vakantie.

Wat zit erin?

1 volkoren wrap (liefst zelfgemaakt)
1 tomaat
¼ komkommer
¼ rode paprika
¼ avocado
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel citroensap
Keltisch zeezout en versgemalen peper naar smaak

Hoe maak je het?

Leg de wrap zonder folie in de voorverwarmde oven op 200 graden. Laat ongeveer 2 minuten liggen en haal hem eruit (de wrap wordt nu knapperig). Snijd de tomaat, komkommer, paprika en avocado in zeer kleine blokjes. Roer in een kom door elkaar met de olijfolie en citroensap. Breng op smaak met Keltisch zeezout en versgemalen peper. Verdeel de salsa over de wrap.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This