Wat zit erin?

1 verse tonijnsteak van ca 150 gram
1½ eetlepel olijfolie
150 gram haricots verts
2 kleine trostomaatjes
4 zwarte olijven
1 eetlepel citroensap
1 theelepel citroenrasp
1 eetlepel roomboter
1 takje verse basilicum

Hoe maak je het?

Wrijf de tonijnsteak in met olijfolie (max ½ eetlepel) en laat even liggen. Haal ondertussen de haricots verts af. Breng water aan de kook met wat zout en kook hierin de haricots verts in 4 a 5 minuten beetgaar. Spoel ze af in een vergiet met koud water en laat ze uitlekken. Was de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de olijven in plakjes. Klop in een schaal de rest 1 eetlepel olijfolie, ½ eetlepel citroensap, zout en peper tot een dressing. Schep de haricots verts, de tomaatreepjes en de olijven erdoor. Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan en wacht tot het schuim wegtrekt. Leg de tonijnsteak erin en bak op een hoog vuur in ca 3-4 minuten bruin, keer de steak halverwege. Strooi er peper en zout over. Schep de haricots verts salade op een bord en leg de tonijnsteak erop. Roer de rest van het citroensap en rasp door het bakvet en laat de kook erover komen. Schenk de citroenjus over de tonijnsteak. Garneer met blaadjes ba

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This