Gebakken gele rijst met een vleugje kokos
Als je standaard rijst en groenten over hebt, is dit jouw recept
Porties
1
Klaar in:
15 minuten
Kcal:
360
Kosten:
€ 1,15 p.p
Over dit recept
Recept van SlimLin
Maak jij ook standaard teveel rijst? Geen probleem. Maak er gele rijst van en combineer het met groenten die je nog over hebt. Voedzaam, gezond en lekker. Deze variant is met een vleugje kokos, voor een zomers gevoel.
Geschikt voor:
SlimLin, Vegan, Vegetarisch
Allergenen:
Soja, citrusfruit
- 1/2 kopje rijst
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 theelepel kurkuma
- 1 wortel
- 1 sjalotje
- 1/2 komkommer
- 1/2 citroen, uitgeknepen
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
Voedingswaarden
Kurkuma heeft heilzame eigenschappen. Zo werkt het ontstekingsremmend, helpt het tegen depressie en is het goed voor je huid en je haar. Voor mij een reden om het veel te gebruiken in de keuken. En om er gele rijst mee te maken, is wel de meest makkelijke toepassing.
- Eiwit 8%
- Koolhydraten 57%
- Vet 35%
Hoe maak je het?
Stap 1
Als je de rijst nog niet hebt gekookt, doe dat dan alsnog en zet even weg.
Stap 2
Verhit de helft van de kokosolie in de pan en fruit hierin de knoflook, voeg de rijst toe en rul los. Strooi de kurkuma erover en laat nog even zachtjes bakken.
Stap 3
Verhit in een andere pan de rest van de olie en fruit hierin de ui. Bak de wortel en komkommer even mee en blus af met het citroensap en de sojasaus. Laat een paar minuutjes zachtjes pruttelen.
Stap 3
Serveer de rijst met de groenten.