Wat zit erin?
Voor 1 persoon:
150 gram hamlappen
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 eetlepels Japanse sojasaus
100 gram sperziebonen
100 gram (bos)peen
1 ei
2 eetlepels pindakaas zonder suiker
1 eetlepel olijfolie
½ theelepel knoflookpoeder
½ theelepel gemberpoeder
½ theelepel sambal
Satéprikkers
Hoe maak je het?
Snijd de hamlappen in kleine stukken. Vermeng met 1 eetlepel sojasaus, knoflook en de olijfolie en laat het vlees hierin marineren (liefst een hele nacht, maar minimaal 30 minuten). Rijg spiesjes van het gemarineerde vlees. Maak de bonen en bospeen schoon en snijd in kleine stukjes. Kook de eieren in ca. 8 minuten hard. Pel en halveer ze. Verwarm 75 ml water en voeg de pindakaas toe. Roer door en laat aan de kook komen. Voeg de rest van de sojasaus, de knoflookpoeder, gemberpoeder en sambal toe. Roer tot een gladde saus. Kook de boontjes en bospeen in ruim water in ca 5 minuten knapperig. Gril de spiesjes in ca 15 minuten gaar. Keer regelmatig om. Vermeng de groenten met de warme pindasaus. Serveer de gado gado met de saté en ei.