courgette frittataVeel mensen denken nog steeds dat eieren slecht voor je zijn, omdat ze veel cholesterol zouden bevatten. Dat is erg jammer, want eieren bevatten namelijk heel veel voedzame stoffen, waar ons lichaam heel veel baat bij heeft. Zeker voor mensen die geen vlees en vis willen eten, zijn eieren een belangrijke bron van voedingsstoffen, waaronder vitamine B12.

Wist je trouwens dat je de voedzaamheid van een ei kunt proeven? Doe maar eens voor de grap een test met een ‘gewoon ei’ en een biologisch ei. Het laatste smaakt zoveel beter en je lichaam zal je dankbaar zijn als je deze eieren voortaan koopt en regelmatig eet.

Deze frittata is helemaal een gezondheidsbommetje, omdat er courgette in zit en daarvan weet je inmiddels dat die uit zijn schilletje barst van de vitamine C en andere stofjes waar ons lijf heel blij van wordt.

Niet bang zijn voor de kaas, zeker niet als je een biologische kaas kiest, ook daar zitten gezonde vetten in die ons lijf graag heeft, tenzij je net als ik gruwelt van kaas, dan mag je het er ook uitlaten natuurlijk.

Wat zit erin?

Voor 2 personen:
2 eetlepels olijfolie
1 kleine ui, in dunne ringen
2 teentjes knoflook, geperst
1 eetlepel verse tijmblaadjes
4 eieren
1 courgette, grof geraspt
50 gram oude kaas, geraspt
Keltisch zeezout en zwarte peper naar smaak

Hoe maak je het?

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de knoflook en tijm toe en bak 1 minuutje mee. Laat afkoelen. Splits 1 ei en klop de andere eieren met de eidooier van het eerste ei met Keltisch zeezout en zwarte peper los in een kom. Schep de uienringen, kaas en courgette er gelijkmatig doorheen. Klop in een schone kom het overgebleven eiwit met een snufje Keltisch zeezout tot stijve pieken en schep langzaam door het courgettemengsel.

Veeg je koekenpan schoon en verhit er de rest van de olie in. Giet voorzichtig het courgettemengsel in de pan en verdeel goed. Maak de randen schoon en laat op een lage stand in circa 5 minuten garen met het deksel op de pan. Keer de frittata met behulp van het deks of een grood bord om en bak de andere kant minimaal 5 minuten.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This