smoothie kiwi muntMunt geeft een frisse smaak aan gerechten en daarom is het ook heerlijk om munt toe te voegen aan smoothies. Naast de heerlijk frisse smaak, heeft munt ook een goede invloed op de spijsvertering. Het kalmeert de ingewanden, bevordert de spijsvertering en de speekselklier. Bovendien heeft munt een antibacteriële werking in de mond.

Je hebt meestal maar weinig munt nodig om gerechten een frisse smaak te geven. Het munt dat je overhebt kun je gebruiken in andere gerechten, je kunt er lekkere verse muntthee van maken en je kunt het over je voorhoofd en neus wrijven als je hoofdpijn hebt. De hoofdpijn verdwijnt dan als sneeuw voor de zon. Misselijk? Ruik aan je muntblaadjes en je misselijkheid verdwijnt. Een paar goede redenen om je dag met een groene smoothie met munt te beginnen toch? En daarom hieronder het recept voor een heerlijke smoothie van groenten en fruit met verse munt.

Wat zit erin?

150 ml biologische appelsap
1 kiwi, in stukjes (schil mag erom blijven)
1 peer, in stukjes met schil
20 gram boerenkool
3 muntblaadjes

Hoe maak je het?

Doe het appelsap met de boerenkool in de blender en mix tot de boerenkool nagenoeg helemaal is opgenomen door het appelsap. Voeg de kiwi peer en muntblaadjes toe en mix door tot een gladde smoothie. Voeg eventueel nog wat water toe als de smoothie te dik is.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This