Frisdrank is een van de grootste dikmakers

Het is alweer een tijdje heerlijk weer en dan vinden veel mensen het heerlijk om iets fris te drinken. Vaak is dat iets anders dan gewoon water. 

Als ik in de supermarkt loop, zie ik in de meeste karretjes een aantal flessen cola en sinas.

Als je wilt afvallen, is frisdrank niet de beste keuze. En als je denkt dat light frisdranken je helpen om af te vallen, dan zal je van een koude kermis thuiskomen.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat zoetstoffen, die je o.a. in light frisdranken vindt, er juist aan bijdragen dat je aankomt.

Hoe dat precies zit, leg ik uit in deze post en ook in mijn boek “Waarom je dik en ziek wordt van diëten“.

In deze post wil ik je graag wat tips geven om frisdrank te maken waar je niet dik van wordt. Je kunt ook frisdrank maken die van nature veel gezonder is en een goed alternatief is voor sinas of cassis.

Alternatief voor sinas of cassis

Houd je veel van sinas en/of cassis? Dan is dit de gezonde tip voor jou! Koop in plaats van sinas of cassis, spa rood en een flesje biologische diksap. Tegenwoordig kun je die bij de verschillende biologische winkels vinden en ook verschillende supermarkten hebben tegenwoordig biologische diksap. Je vind deze sappen bij de babyspullen.

Diksap is ingedikt vruchtensap. Je hebt ze onder andere van zwarte en blauwe bessen, maar ook van citrusfruit. Een klein laagje diksap met daarbij spa rood en je hebt de perfecte frisdrank, die in mijn beleving nog veel lekkerder is dan sinas of cassis. Er zitten hier geen toegevoegde suikers in, dus je krijgt uitsluitend pure fruitsuikers binnen. IJsblokjes en een parapluutje erin en je hebt een super gezellig drankje voor zomerse dagen.

Limonade uit eigen tuin

Het loont de moeite om wat lekkere verse kruiden te laten groeien in je tuin of op je balkon. Als je bijvoorbeeld appelmint, pepermunt of citroenhypericum (smaakt een beetje naar anijs) hebt staan, dan kun je daar heerlijke limonade van maken.

Pluk de kruiden ‘s-morgens vroeg uit je kruidentuintje. Ik heb geleerd dat als je kruiden ‘s morgens plukt dat alle voedzame stoffen volop aanwezig zijn. Bovendien geuren kruiden veel meer als je ze ‘s morgens plukt dan als je ze op een ander tijdstip plukt.

Maak de blaadjes van de kruiden naar keuze klein en doe in een maatbeker. Pers wat citroenen erboven uit. Eventueel wat kokosbloesemsuiker, honing of agavesiroop toevoegen om het wat zoeter te maken.  Zet het mengsel ruim 2 uur in de koelkast en roer om het kwartier even om met een houten lepel. Na 2 uur pak je een zeef en giet je het goedje over door de zeef in een liter- of anderhalve literkan. Druk de blaadjes goed uit in de zeef, totdat er geen vocht meer uitkomt. Voeg 1 tot 1,5 liter water toe.

Je kunt ook bruisend water toevoegen, voor het frisdrank effect. Dat doe ik ook in deze huisgemaakte ijsthee.

Minder suiker

Suiker is een van de grootste dikmakers die er is en door frisdrank te drinken, krijg je ongemerkt heel veel suiker binnen.

Door te kiezen voor deze gezonde alternatieven, kun je dat regulieren. 

Overigens is gewoon schoon water natuurlijk altijd nog de beste manier om je lichaam te hydrateren en te reinigen.

Dat glaasje natuurlijk fris is dan puur voor de gezelligheid 😉

 

 

geef hieronder je reactie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zijn we al vrienden op social media?

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This