Wat zit erin?
1 chapatti (of volkoren pita zonder toevoegingen)
1 little gem sla
1 tomaat
¼ komkommer
1 lente ui
¼ groene paprika
1 eetlepel verse munt, fijngehakt
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel sumak
Hoe maak je het?
Snijd het pitabroodje doormidden. Rooster beide helften van het pitabroodje knapperig en laat afkoelen. Breek het brood in stukjes van 2 cm. Meng de citroensap, olijfolie en sumak tot een dressing en breng op smaak met zout en peper. Breek de sla in stukjes, snijd de lente ui, tomaat, komkommer en paprika in stukjes en hak de munt grof. Schep de sla, komkommer, tomaat, lente-ui, paprika en munt om in een schaal. Brokkel er het geroosterde pitabrood over en besprenkel met de dressing. Bewaar de pita apart in zilverfolie als je de salade ergens mee naartoe neemt, dan blijft hij knapperig.