Kip madras met freekeh
Een gerecht met voedzame granen
Porties
4
Klaar in:
30 minuten
Kcal:
486
Kosten:
€ 2,86 p.p
Over dit recept
Bron: Lekker weten 2016
In dit gerecht heb ik gekozen voor freekeh. Freekeh is een tarwegraan dat wordt geoogst op het moment dat deze nog jong en groen is. Hierdoor bevat freekeh veel meer voedingsstoffen dan gewoon tarwegraan. Na de oogst worden de granen licht geroosterd, wat een nootachtige en unieke iets rokerige smaak geeft.
Freekeh bevat 4 keer meer vezels dan zilvervliesrijst en bijna 2 keer zoveel eiwit als witte rijst. Het heeft een lage glycemische index, wat betekent dat het langer een verzadigd gevoel geeft. Daarnaast bevat freekeh relatief veel magnesium, kalium, calcium en ijzer.
Dit gerecht geeft voldoende energie en eiwitten voor een flinke krachttraining.
Geschikt voor:
Suikervrij
Allergenen:
Citrusfruit
- 1 stuks ui, geschild
- 2 teentjes knoflook, geschild
- 70 gram tomatenpuree
- 0,5 stuks citroen, uitgeperst
- 3 eetlepels volle yoghurt
- 1 eetlepel kerrie madras (kruidenmix)
- 1 theelepel komijnpoeder
- 2 eetlepels kokosolie
- 500 gram kippendijvlees, in stukjes
- 50 gram gedroogde abrikozen
- 3 dl kippenbouillon
- Peterselie naar smaak
- 200 gram freekeh
Voedingswaarden
Als ik yoghurt koop is het altijd volle yoghurt. Volle yoghurt bevat de vetten die je nodig hebt om de melkeiwitten te kunnen verwerken.
- Eiwit 31%
- Koolhydraten 37%
- Vet 32%
Hoe maak je het?
Stap 1
Doe de ui, knoflook, tomatenpuree, citroen, yoghurt, kerrie madras en komijn in de keukenmachine en draai er een grof mengsel van.
Stap 2
Verhit de kokosolie in een grote pan. Bak hierin het kruidenmengsel op vrij hoog vuur tot het lekker gaat ruiken (ongeveer 1 minuut).
Stap 3
Doe de kip erbij. Bak die een paar minuten mee. Draai het vuur laag, giet de kippenbouillon erbij en laat alles in ongeveer 15 minuten gaar worden en een beetje inkoken.
Stap 4
Bereid ondertussen de freekeh volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 5
Serveer de curry met de freekeh en strooi er een beetje peterselie over.