courgettesoep met zalmAls je regelmatig op SlimLin.nl komt, dan weet je dat ik gek ben op courgette, vanwege de gezondheidsvoordelen. Zo bevat courgette heel veel vitamine C en zijn courgettes beter voor je ogen dan wortels, dat komt door de mix van provitamine A, lutheïne en zeaxanthine. De vezels in courgette zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft.

De vele vitamines en mineralen in de courgette helpen je lichaam natuurlijk gezond te blijven en te beschermen tegen allerlei ziektes.

De waterkers in dit gerecht is een absolute superfood. Het is een vitamine- en mineralenbom. Zo bevat waterkers glucosinulaat, calcium, fosfor, ijzer, jodium, kalium, mangaan, magnesium, zink, vitamine A, B1, B6, C, E en K.

Al met al een heel gezond soepje, dat ook nog eens heel erg lekker is.

Wat zit erin?

Ingrediënten voor 1 persoon:
250 ml kruidenbouillon (liefst zelfgemaakt)
150 gram courgette
1 eetlepel olijfolie
½ ui
35 gram waterkers
50 gram gerookte zalm

Hoe maak je het?

Laat de zalm op kamertemperatuur komen. Snijd de courgette in kleine blokjes. Pel en snipper de ui. Verhit de olijfolie in een soeppan en smoor de ui en courgette afgedekt in ca 4 minuten. Voeg de bouillon toe en verwarm de soep nog 5 minuten op zacht vuur. Pluk een mooi toefje van de waterkers. Schep de rest door de soep. Pureer het geheel direct met een staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep. Breng de soep op smaak met zout en peper. Snijd de zalm in mooie reepjes van ca 1 cm breed. Schep de soep in een diep bord of kom en maak in het midden een bergje van gerookte zalm. Garneer met een toefje waterkers.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This