Coronavirus: Wat kun je doen om jezelf te beschermen?

Het is het gesprek van de dag en het lijkt wel of er niets anders meer bestaat dan het Coronavirus. De paniek is inmiddels zo groot dat de schappen in de winkels leeg raken. Wintersport gebieden worden gesloten en zelfs hele gebieden worden hermetisch afgesloten in Italië en Spanje.

Europa is formeel het episch centrum van het Coronavirus geworden en dat merk je aan alles.

Als jij het nu ook een beetje spannend vind worden, wil je vast weten wat je kunt doen om jezelf te beschermen.

Maatregelen Coronavirus

Waarschijnlijk heb je je al verdiept in de algemeen geldende maatregelen, zoals het voorkomen van verspreiding van het coronavirus door:

  • Handen regelmatig te wassen met water en zeep
  • Te hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik van papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden
  • Thuisblijven als je verkoudheidsklachten krijgt

Jouw gezondheid

Wat je ook kunt doen en wat in mijn ogen niet optioneel is, is goed zorgen voor je eigen gezondheid. Een lichaam met een goed immuunsysteem schopt makkelijker virussen zoals het coronavirus eruit dan een lichaam dat niet zo fit is.

Wat je eet, hoe je slaapt, tot rust komt en je zelfbeeld hebben allemaal effect op jouw gezondheid en immuunsysteem. Jij kunt dus de werking van je immuunsysteem beïnvloeden.

Je hebt veel meer invloed op je weerstand dan je wellicht denkt. En nu in deze situatie worden we er hard mee geconfronteerd, hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen.  

Je kunt je lichaam ondersteunen door voldoende slaap en rust te pakken, gezond te eten, voldoende te bewegen en aan je mindset te werken.

Je lichaam doet er alles aan om jou te beschermen en gezond te houden. Wat doe jij voor je lichaam?

Gezonde voeding

Wil je wel eens wat aan je voeding veranderen, download dan gratis dit voorbeeldmenu voor een gezonde leefstijl.

Beweging

In deze blog schreef ik over een superwaardevolle set van 5 oefeningen die je kunt doen om je dag mee te beginnen. Kost je maximaal 15 minuten en werkt ondersteunend voor je immuunsysteem.

Een andere fantastische manier van bewegen is yoga.

Mindset

Je bent niet alleen wat je eet, je bent vooral wat je denkt. Wat voor gedachten gaan er door jouw hoofd? Maak je je veel zorgen over het coronavirus bijvoorbeeld? Heb je veel stress? En als je aan jezelf denkt, denk je dan vooral positief of misschien ook negatief?

Boost je immuunsysteem

Sinds kort heb ik zelf dit apparaatje in huis en ik vind het fantastisch. Er zitten programma’s op die je helpen gezond te blijven, beter in je vel te komen en ook om pijn te bestrijden en fysieke problemen op te lossen.

Inmiddels heeft de fabrikant er ook een speciaal programma voor ontwikkelt om je immuunsysteem te versterken.

Ik heb ooit de werking van een soortgelijk apparaat mogen ervaren samen met mijn dochter. Zij had toen eczeem en ik had heftige pijnen. Allebei zijn we genezen door de behandeling met het apparaat. Dat apparaat kosste toen 20.000 euro. Onbetaalbaar voor de meeste mensen.

Dit apparaatje wat we nu in huis hebben en alledrie gebruiken en ook de kat mee ondersteunen, is een fractie van die prijs en we houden er het hele gezin mee gezond.

Zeker in deze tijden, een absolute aanrader.

Hier vind je er meer info over. Mocht je er nou ook een willen, stuur me dan een maitje. Er zijn namelijk regelmatig aanbiedingen, dus ik kan altijd even voor je navragen wat de mogelijkheden zijn.

Doe jezelf een plezier en zorg in deze tijden goed voor jezelf. Het is je enige bescherming tegen ziektes. Een gezond en sterk lichaam wordt niet ziek. Dus dat is je wapen tegen al die enge dingen waar ze het over hebben in de media. Zorg dat je sterk in je schoenen staat, dat je een positief zelfbeeld hebt en maak plezier. Eet gezond en beweeg voldoende. Gun jezelf dat.

 

 

geef hieronder je reactie

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zijn we al vrienden op social media?

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This