chineseroerbakIn dit recept zijn oesterzwammen verwerkt. Uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat oesterzwammen het lichaam kan beschermen tegen allerlei ziekten, waaronder kanker. In de Chinese geneeskunde worden oesterzwammen aangeraden bij spier- en gewrichtspijnen. Ook worden ze aangeraden als middel om te ontspannen.

Naast de geneeskrachtige eigenschappen die aan de oesterzwam worden toegekend, zijn oesterzwammen ook bijzonder voedzaam. Ze zijn rijk aan gezonde eiwitten, vezels en aminozuren. Daarnaast bevatten ze 50 tot 80 keer meer kalium dan natrium en dat zou ervoor zorgen dat ze vochtafdrijvend werken. Dus al je vocht vasthoudt, is dit wellicht voor jou een interessant recept.

Wat zit erin?

Voor 2 personen:
600 gram Chinese roerbakgroenten
150 gram oesterzwammen, in de lengte gesneden
300 gram kipfilet, in reepjes
2 eetlepels kokosolie
1 theelepel masala (kerriepoeder)
1 eetlepel roomboter
Keltisch zeezout en versgemalen peper

Hoe maak je het?

Kruid de kipfilet met Keltisch zeezout, versgemalen peper  en masala. Laat even intrekken. Bak de kipfilet in de kokosolie ongeveer 5 minuten al omscheppend. Voeg de roerbakgroenten toe en bak nog 5 minuten samen door. Verhit in een andere bakpan de roomboter. Bak hierin de oesterzwammen in een paar minuten aan beide kanten lichtbruin.

Schep het geheel door elkaar en breng verder op smaak met Keltisch zeezout en versgemalen peper.

Dit recept is gebaseerd op een recept van Dr. Frank
Translate »

Pin It on Pinterest

Share This