Champignonsoep
Een lekkere soep met een spannende twist
Porties
2
Klaar in:
20 minuten
Kcal:
317
Kosten:
€ 3,50 p.p
Over dit recept
Recept van een vriendin
Paddestoelen zijn gezond, tenminste de niet giftige varianten natuurlijk. Zo zijn champignons rijk aan vitamines en mineralen. Ze bevatten veel vezels.
Paddestoelen kun je optellen bij je ADH groenten, dus een lekker soepje van paddestoelen is altijd een goed idee.
Geschikt voor:
SlimLin, Vegetarisch, Vegan
Allergenen:
Gluten
- 400 ml kruidenbouillon
- 250 gram kastanjechampignons, in plakjes
- 250 gram oesterzwammen, in reepjes
1 stuks prei, in ringetjes - 1 eetlepel olijfolie
- 50 gram volkoren tarwemeel
- 100 ml droge witte wijn
- Keltisch zeezout en versgemalen peper naar smaak
Voedingswaarden
Als je zelf je kruidenbouillon maakt dan kun je er biologische verse kruiden in verwerken. Hiermee heb je een heel heilzame bouillon, die je in al je soepen kunt gebruiken.
- Eiwit 17%
- Koolhydraten 49%
- Vet 34%
Hoe maak je het?
Stap 1
Breng de bouillon aan de kook en voeg de paddestoelen eraan toe. Kook deze 5 minuten in de bouillon. Giet ze af in een pan met een vergiet erboven, zodat je de bouillon opvangt.
Stap 2
Verhit de olijfolie in een grote pan en bak hierin de prei op een zacht vuur tot deze zacht is.
Stap 3
Roer het tarwemeel erdoor en schenk al roerende de wijn erbij en daarna de bouillon. Breng aan de kook tot er een mooie gebonden soep ontstaat.
Stap 4
Breng op smaak met Keltisch zeezout en versgemalen peper. Voeg vervolgens de paddestoelen weer toe.