braadworst met witte-bonenpureeVoor dit recept is het belangrijk dat je kiest voor biologische saucijzen of braadworsten. In de niet-biologische varianten, zitten vaak veel toevoegingen waar je niet blij van wordt. Daarnaast zijn ze veel minder voedzaam, door het gebrekkige leven dat de dieren hebben geleid. Denk maar eens aan organen en bloed. Je mag geen donor worden als je zelf niet gezond bent. Als je vlees eet van dieren die ongezond zijn geweest, dan neem je dus een hoop troep tot je. Dat is zonde, zeker bij braadworsten, want die zijn ook biologisch helemaal niet duur.

Wat zit erin?

Voor 2 personen:
2 Braadworsten biologisch, op kamertemperatuur
300 gram Chinese kool, in repen gesneden
1 pot cannellinibonen, uitgelekt en afgespoeld
2 eetlepels olijfolie
2 sjalotten, in de lengte in reepjes gesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
1 theelepel venkelzaad
Keltisch zeezout en peper naar smaak

Hoe maak je het?

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en braad hierin de worsten op een laag vuur in circa 15 minuten rondom bruin en gaar. Schep ze uit de pan en houd ze warm. Bewaar het bakvet.

Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een hapjespan en fruit hierin de sjalot, het venkelzaad en de helft van de knoflook 5 minuten op een laag vuur. Snijd ondertussen de Chinese kool in dunne reepjes. Voeg toe en bak 8 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

Doe de bonen met de rest van de knoflook en 275 ml water in een pan. Verwarm 8 minuten op middelhoog vuur. Giet af in een vergiet, maar vang het kookvocht op. Doe de bonen terug in de pan, voeg 25 ml kookvocht en het bakvet van de worsten toe en pureer met een stamper. Voeg wat kookvocht toe als de puree te dik is.

Breng op smaak met peper en Keltisch zeezout. Serveer samen met de worst en Chinese kool.

Het originele recept vind je op AH.nl
Translate »

Pin It on Pinterest

Share This