bloemkoolsoep met gepofte knoflookZoals je inmiddels wellicht op deze pagina hebt gelezen, is bloemkool een bijzonder groente. Hij beschermt ons tegen griep en verkoudheid en biedt ons allemaal belangrijke voedingsstoffen om gezond te blijven.

Zelf vind ik bloemkool een beetje een saaie groente en daarom vind ik het leuk om er wat mee te experimenteren. Dit recept vond ik in het magazine van onze buurtsuper, die ik trouw mee naar huis neem om inspiratie op te doen. Hier wordt bloemkool gecombineerd met knoflook, ook zo een heilzaam wondertje uit de natuur. Ook knoflook werkt goed tegen griep en verkoudheid. Daarnaast kan knoflook je lichaam helpen bij het ontgiften van zware metalen, die wij veelvuldig binnenkrijgen. Wat ook leuk is om te weten is dat knoflook je sportprestaties kan verbeteren, alhoewel ik niet zeker weet of dat door de knoflook komt of door de geur, waardoor alle sportapparaten in jouw omgeving standaard vrij zijn. Nee, dat is gein. Er is echt wetenschappelijk aangetoond dat knoflook je helpt betere sportprestaties neer te zetten. Verder helpt het tegen dementie, Alzheimer, hart- & vaatziekten en kan het je leven verlengen. Genoeg redenen dus om lekker veel knoflook te eten en daar beginnen we dan mee in dit recept.

Wat zit erin?

500 gram bloemkool, in roosjes
1 prei in ringen
6 teentjes knoflook, ongepeld
1 theelepel olijfolie
1,75 liter kippenbouillon (liefst zelfgemaakt i.v.m. de heilzame werking)
mespuntje nootmuskaat
100 gram oude kaas, geraspt
1 handje verse peterselie, fijngehakt

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Besprenkel de teentjes knoflook met wat olijfolie en wikkel ze in aluminiumfolie. Leg dit pakketje in de oven voor 25 minuten.

Breng ondertussen de kippenbouillon aan de kook en voeg de boemkool en prei toe. Laat dit op een zacht vuur in ongeveer 20 minuten gaar koken. Neem de knoflook uit de oven ne verwijder de schil. Voeg de knoflook toe aan de soep. Pureer alles met een staafmixer tot er een gladde soep ontstaat.

Bestrooi de soep met nootmuskaat, kaas en peterselie

Je kunt een stukje (zelfgebakken) speltbrood serveren bij de soep.

Bron: Boodschappen
Translate »

Pin It on Pinterest

Share This