bietenstamppotOver bietjes heb ik al vaker verteld, hoe gezond en voedzaam die zijn. Ze zouden eigenlijk tenminste iedere 2 weken op je menu moeten staan. Bietjes helpen de bloeddruk op peil te houden en zorgen voor een goede spijsvertering. Ze bevatten veel vitamine B2, B5, B6, B11 en C, alsmede mangaan, koper, ijzer, zink, kalium, magnesium en natrium.

Gelukkig kun je er goed mee variëren en voor iedereen is er wel een lekker recept mee te maken. In dit recept is de aandacht wat van de bietjes af en krijgt het vooral een pittig smaakje door de nootachtige rucola en de pittige mosterd.

Ik vind het zelf prettig om eiwitten en koolhydraten zoveel mogelijk te scheiden. Mijn stofwisseling werkt dan het beste en daarom eet ik bij dit gerecht zelf geen vlees. Als je dat wel graag wilt, is dit gerecht prima te combineren met een saucijs.

Wat zit erin?

Voor 2-3 personen:

500 gram aardappels
500 gram gekookte bietjes
2 eetlepels grove mosterd, zonder suiker
4 eetlepels olijfolie extra vierge
2 eetlepels appelciderazijn
20 gram rucola

Hoe maak je het?

Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Was ze en kook ze in water met Keltisch zeezout gaar. Hak de bietjes in kleine stukjes en verwarm ze. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Schep de bieten erdoor. Klop de mosterd, de olie, de azijn en peper & Keltisch zeezout naar smaak door elkaar. Warm de stamppot al omscheppend door en schep de rucola erdoor. Schenk de dressing erover en serveer direct. Eet smakelijk.

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This