Als je regelmatig net als ik, in de ochtend een halve avocado eet bij je ontbijt en je hebt niet een dochtertje dat de andere helft lekker opeet, dan is het natuurlijk zonde dat de andere helft blijft liggen. Dat schreeuwt natuurlijk om een lekker recept met avocado en die vond ik, toevallig ook weer in met magazine van de Coop. Waar die gezellige blaadjes al niet goed voor zijn he? Ietsje aangepast in samenstelling, om hem extra lekker te maken.
Behalve de avocado, word ik hier ook heel blij van de spinazie en de hazelnoten. Van spinazie wist je natuurlijk door Popeye al dat het erg gezond is. In 100 gram gekookte spinazie zit meer dan 500% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine K en 200% vitamine A. Ook zit er heel veel foliumzuur in, wat weer handig is als je zwanger wilt worden of het al bent.
Hazelnoten bevatten enorm veel vitamines uit de B-familie. Mangaan en koper zijn ook royaal aanwezig. Hazelnoten bevatten ook linolzuur, je weet wel dat goedje wat Unilever toevoegt aan haar kuipjes namaakboter om ze gezond te doen lijken. Natuurlijk linolzuur is gezond in de juiste verhouding met omega 3 en helpt je lichaam om slank te blijven.
Wat zit erin?
25 gram hazelnoten, geroosterd in een droge koekenpan
handje rucolasla
handje spinazie
1 bosuitje in ringetjes
1/2 avocado
30 gram gorgonzola
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel limoensap
1/2 theelepel mosterd zonder suiker
Hoe maak je het?
Meng de sla, spinazie en de bosuitjes. Schil de avocado en verdeel de partjes over de salade. Verdeel hierover de gorgonzola. Klop een dressing van de olijfolie, limoensap en mosterd. Schenk deze over de salade en strooi als laatste de hazelnoten erover.