Appelazijn is net als kokosolie een wondermiddel dat je goed kunt gebruiken als ondersteuning tijdens het afvallen. Overigens is het sowieso goed om appelazijn met grote regelmaat toe te voegen aan je gerechten. Zelf zorg ik dat ik drie keer per dag een eetlepel appelazijn binnenkrijg, te beginnen in de ochtend. Appelazijn activeert je spijsverteringsproces en zorgt ervoor dat je minder zin hebt in tussendoortjes. Daarnaast helpt appelazijn je lichaam om vet te verbranden en werkt het vochtafdrijvend. Het heeft een reinigend effect en werkt bloeddrukverlagend.

Appelazijn is een natuurproduct gemaakt van appels. Het is wel belangrijk om te kiezen voor een biologische variant, omdat in ‘gewone appels’ veel pesticiden aanwezig zijn en die vind je terug in de azijn. Ik koop zelf altijd appelazijn van Beutelsbacher, die is niet duur (€ 2,79 bij Ekoplaza) en erg lekker in salades.

Als je je dag wilt beginnen met appelazijn, verdun het dan in water. Ik maak zelf ‘s-morgens altijd een powerdrankje (erg vies) met alles wat ik erin wil hebben, zoals appelazijn, kokosolie, kurkuma en chlorella. Ik doe dat in water, gooi het in een keer naar binnen en dan een heerlijke smoothie erachteraan. Dat is mijn manier en toegegeven, die is wat extreem 😉 Zoek dus je eigen manier. Neem het liever niet puur in, daar kan je maag namelijk best wel heftig op reageren.

Appelazijn is voor veel meer dingen goed. Als je last hebt van vermoeide voeten, kun je er een voetenbadje mee maken. Het helpt ook als je last hebt van keelpijn of vermoeidheid. Je kunt het op je huid gebruiken tegen schimmels, acne en in je haar tegen roos.

Om even terug te komen op de voordelen bij het afvallen. Door dagelijks 3 eetlepels appelazijn in te nemen, kun je per maand wel tot 6 kilo extra kwijt raken. De moeite waard dus, lijkt me!

Translate »

Pin It on Pinterest

Share This