Het is weer zomer en dan vinden veel mensen het heerlijk om frisdrank te drinken. L

Lekker in de tuin met een ijsblokje en zo een gezellig parapluutje erin.

Als je wilt afvallen, is frisdrank niet de beste keuze. En als je denkt dat light frisdranken je helpen om af te vallen, dan zal je van een koude kermis thuiskomen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat zoetstoffen, die je o.a. in light frisdranken vindt, er juist aan bijdragen dat je aankomt. Hoe dat precies zit, leg ik uit in deze post en ook in mijn boek “Waarom je dik en ziek wordt van diëten“.

In deze post wil ik je graag wat tips geven om frisdrank waar je niet dik van wordt en frisdrank die van nature veel gezonder is en een goed alternatief is voor sinas of cassis.

Alternatief voor sinas of cassis

Houd je veel van sinas en/of cassis? Dan is dit de gezonde tip voor jou! Koop in plaats van sinas of cassis, spa rood en een flesje biologische diksap. Tegenwoordig kun je die bij de verschillende biologische winkels vinden en ook verschillende supermarkten hebben tegenwoordig biologische diksap. Je vind deze sappen bij de babyspullen.

Diksap is ingedikt vruchtensap. Je hebt ze onder andere van zwarte en blauwe bessen, maar ook van citrusfruit. Een klein laagje diksap met daarbij spa rood en je hebt de perfecte frisdrank, die in mijn beleving nog veel lekkerder is dan sinas of cassis. Er zitten hier geen toegevoegde suikers in, dus je krijgt uitsluitend pure fruitsuikers binnen. IJsblokjes en een parapluutje erin en je hebt een super gezellig drankje voor de zomer.

 

Limonade uit eigen tuin

Het loont de moeite om wat lekkere verse kruiden te laten groeien in je tuin of op je balkon. Als je bijvoorbeeld appelmint, pepermunt of citroenhypericum (smaakt een beetje naar anijs) hebt staan, dan kun je daar heerlijke limonade van maken. Pluk de kruiden ‘s-morgens vroeg uit je kruidentuintje. Ik heb geleerd dat als je kruiden ’s morgens plukt dat alle voedzame stoffen volop aanwezig zijn. Bovendien geuren kruiden veel meer als je ze ’s morgens plukt dan als je ze op een ander tijdstip plukt.

Maak de blaadjes van de kruiden naar keuze klein en doe in een maatbeker. Pers wat citroenen erbovenuit. Eventueel wat kokosbloesemsuiker, honing of agavesiroop toevoegen om het wat zoeter te maken.  Zet het mengsel ruim 2 uur in de koelkast en roer om het kwartier even om met een houten lepel. Na 2 uur pak je een zeef en giet je het goedje over door de zeef in een liter- of anderhalve literkan. Druk de blaadjes goed uit in de zeef, totdat er geen vocht meer uitkomt. Voeg 1 tot 1,5 liter water toe.

Lekker genieten van een dorstlessende limonade. Volgens de bedenker, Freek Poot, helpt deze drank je om af te vallen!

Nieuwsgierig naar tip 2? Klik hier!

Deze post is bijgewerkt op 11 juli 2018

 

Translate »