Broccolisoep met zoete aardappel
Een supereenvoudige, voedzame & lekkere soep
Porties
2
Klaar in:
30 minuten
Kcal:
381
Kosten:
€ 1,10 p.p
Over dit recept
Recept van Jamie Oliver
Deze super eenvoudige soep, is bijzonder voedzaam en lekker. Heerlijk voor een avond dat je even niet zo veel tijd of zin hebt om te koken, maar wel voedzaam wilt eten.
Broccoli bevat erg veel vitamine A, B1, B2, B3, B5, B6 en B11(foliumzuur), C, E en K. Daarnaast barst broccoli van de mineralen, te weten calcium, fosfor, ijzer, kalium, magnesium, mangaan, molybdeen, seleen en zink.
Broccoli versterkt het immuunsysteem en houdt de bloedvaten gezond. Uit diverse onderzoeken naar kanker, kwam naar voren dat het regelmatig eten van broccoli de vorming van tumoren tegen lijkt te gaan en dat bij 75% van de onderzochte mensen die al kanker hadden, de tumoren leken te slinken.

Geschikt voor:
SlimLin, Vegetarisch, Vegan
Allergenen:
- 1 el olijfolie
- 1 stuks ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, geperst
- 550 gram zoete aardappels, geschild en in stukjes van ongeveer 2 cm
- 750 ml groentebouillon
- 200 g broccoli
- 2 tl harissa
Voedingswaarden
In zoete aardappel zit veel bèta caroteen, wat de aardappel zijn oranje kleur geeft. Daarnaast bevat hij veel vezels, vitamine B1, B6, C en de mineralen calcium, fosfor, ijzer, kalium, koper en mangaan.
De bloedsuikerspiegel wordt door de zoete aardappel veel minder snel omhoog gebracht, je krijgt veel gedoseerder energie.
- Eiwit 8%
- Koolhydraten 71%
- Vet 21%

Hoe maak je het?
Stap 1
Verhit de olie en fruit daarin de ui in 5–7 minuten zacht. Bak dan de knoflook 2–3 minuten mee, voeg de zoete aardappels en vervolgens de bouillon toe.
Stap 2
Breng aan de kook en laat 15 minuten koken of tot de aardappelstukjes zacht zijn.
Stap 3
Stoom de broccoli 3–5 minuten.
Stap 4
Mix het zoete aardappelmengsel en de broccoli in een keukenmachine.
Stap 5
Verwarm de soep en roer er voor het serveren de harissa door.